Guerciotti

logo guerciotti

 

 

Historie, hoe het begon.

Paolo Guerciotti, geboren 19 september 1949 in Milaan, was een vermaard cyclocross kampioen die onder meer deelnam aan het wereldkampioenschap van 1979 in het Italiaanse Saccolongo (Veneto). Hij is een van de meest bekende framebouwers van de laatste 38 jaar en produceert  al fietsen sinds 1972.

Eigenlijk begon het allemaal in 1964 toen Italo, zijn oudere broer en gevierd veldrijder, besloot om samen met hem een kleine fietsenzaak te openen. Al gauw was de winkel te klein gezien het grote aantal klanten en ze verhuisden naar een groter pand.

Het jaar 1975 was erg succesvol voor de onderneming Guerciotti; naast een forse verbetering in de constructie van het frame dat vooral door Paolo werd gestimuleerd, was er een groot commercieel succes door de export naar met name de VS. Hierna volgden nog vele sportieve successen met professionele cyclocross teams die tot op heden voortduren. Met renners als Roland Liboton, Daniele Pontoni en Radomir Simunek haalde Guerciotti meerdere wereldtitels binnen en recent nog met Marco Fontana die in 2008 Italiaans crosskampioen werd.

Ook vandaag de dag is Guerciotti actief als materiaalsponsor in de top van de wedstrijdsport. In 2008, 2009 & 2010 was Guerciotti materiaalsponsor bij het Italiaanse team Diquigiovanni Androni. Gilberto Simoni & Michele Scarponi regen daar de successen aaneen. Met overwinningen in; eindklassement tirenno-Adriatico, koninginnenrit in de Giro naar Aprica, klimtijdrit Kronplatz bleven de prestaties niet onopgemerkt en moest men beide kampioenen met pijn in het hart zien vertrekken. Dit jaar is men materiaalsponsor van het continentaal team CCC Polsat Guerciotti, met Stephan Schumacher & Davide Rebellin als de speerpunten die het merk weer op de kaart moeten zetten.

 

Radomir_Simunek_wereldkampioen Mike_Kluge pontoni Roland_Liboton_wereldkampioen_ bbd1892e-d2cf-4044-8558-e9adf4821bb4

Guerciotti gamma 2016 – Advies verkoopprijslijst

 

Klik op een modelnaam voor meer info

Modellen : Alero ,Antares , Antares Cross , Lembeek , Lunar, Crux TT, Cartesio , Eureka Evo , Eclipse plus , Eclipse 64-14 , Eclipse 769 , Eureka ,Dorado 29 ,Dorado 27.5